Kaj je graviranje?

Obiščite: www.graviranje-gruber.si

Graviranje – zapis v izdelek z odvzemanjem materiala - neizbrisno zapiše identiteto in da vsakemu predmetu osebnostno noto. Sodobna tehnika omogoča upodobitev najrazličnejših pisav, inicialk, znakov, logotipov, podpisov in s tem prilagoditev predmetov najrazličnejšim priložnostim in namenom: označevanju, vodenju, ...

Graviranje je odstranjevanje materiala s pomočjo cnc mehanskega stroja ali laserskega stroja. Pravzaprav bi lahko uporabljali izraza tako graviranje kot tudi označevanje. Graviranje (označevanje) tako predstavlja najboljše orodje za označevanje predvsem občutljivih materialov z izjemno kakovostjo izpisa, ki zagotavlja trajno in neizbrisno zaznamovanje izdelkov na predmetih, kjer so ostale tehnike neobstojne.

                                                 

Računalniška obdelava ter natančna in dovršena kontrola strojev zagotavlja graviranje z neomejenim številom detajlov v razponu od površinskega do globokega. S širokim izborom materialov pa predstavlja najbolj raznovrstno tehnično tehnološko obliko graviranja. 

Lasersko obdelovalni procesi se uvrščajo med najnaprednejše izdelavne in dodelavne postopke. Prednost laserskega graviranja: hitra in natančna izdelava, kvaliteta, nizke cene, trajnost.

Ker gre za deformacijo ali odstranjevanje materiala, je gravura zares neizbrisljiva. Barva gravure je odvisna od toliko parametrov, da o barvi gravure vnaprej sploh ne moremo govoriti, razen če ne odstranjujemo posameznih slojev barve na večslojnih obdelovancih (PRIMER: tablice za označevanje iz dveh različno obarvanih plastičnih slojev).
 

NOV DELOVNI ČAS!!!

DELOVNI ČAS Preberi več…

NOVICE

Osvežitev logotipa... Preberi več…

Kontakt

Gras-Gruber d.o.o.
Šaleška cesta 3
3320 Velenje

Tel: 03 / 586 - 13 - 50
Mob.: 041 / 658 - 501; 041 / 312 - 014
Fax: 03 / 586 - 70 - 01
E-pošta: info@gras-gruber.com
ID za DDV: SI21735611